Bliv en rigtig pizzamester

reklame

Sådan bliver du pizzamester fredag aften

Det er blevet fredag aften, og weekenden skal til at gå i gang. Hvad bedre end at fejre det med en hjemmelavet pizza? Det kan alle lide, og det er noget, man sagtens kan lave selv derhjemme.

Gå ikke ned på udstyr

Skal man gøre det ordentligt, skal man have sit udstyr i orden. Man skal først og fremmest have en ovn, som man kan bage pizzaen i. Har man allerede en pizzaovn, er man godt i gang. Det kan også være, man har en almindelig ovn, som kan klare opgaven med de høje temperaturer. Hvis ikke kan man overveje at anskaffe sig en decideret pizzaovn. Denne ovn kan gå op på høje temperaturer, så man kan bage pizzaen på få minutter præcis som de professionelle nede i det lokale pizzeria. Har man en rigtig pizzaovn, skal man have noget udstyr til at håndtere dejen med nemlig en stor spade, som kan gå ind i ovnen.

Det er noget af det pizzaudstyr, som er helt uundværligt, idet man let brænder sig på den varme ovn og pizza, når man skal have pizzaen ind og ud af ovnen.

Pizza på den sunde måde

En pizza behøver ikke nødvendigvis være et usundt måltid, selvom det nok er det, de fleste associerer med en pizza. Man kan sagtens lave en pizza med masser af grønsager og en ost, som er fedtfattig.

Dejen behøver heller ikke at være lyst brød, men kan godt indeholde noget grovere mel, som giver en mere robust bund. Er man endnu mere vovet, kan man eksperimentere med en dej lavet af blomkål. Det smager også godt. 

Har man børn i familien, er det med at få dem startet på de sunde pizzaer fra de er helt små og ikke kender til andet. Så stiller de ikke spørgsmålstegn ved det. De tænker ikke over, at broccoli måske ikke ligefrem er den mest udbredte ting at putte på sin pizza. Til gengæld vil børnene gerne være med til at lave pizzaen, og her skal alt pizzaudstyr være i orden, inden man sætter i gang.

Det kan for eksempel være smart at sørge for, at alle børn har en klump dej og en dejskærer at arbejde med. Det giver børnene en fantastisk oplevelse at være med i køkkenet sammen med mor og far, og så får man lækker og måske også sund aftensmad ud af det.

måltidskasser